Renovatie tuin engelse stijl te arnhem

engelse stijl

Het volgende project betreft een renovatie naar Engelse stijl van een tuin bij een monumentale woning op een markante plek in Arnhem.

Wat we aantroffen was een matig onderhouden tuin daterend uit het begin van de vorige eeuw. De laatste jaren is de tuin weliswaar onderhouden maar er is nooit een vorm van verjonging toegepast. In de tuin hadden de concurrentie krachtige soorten de overhand en bovendien waren veel planten aan het verhouten. De tuin had een typische Engelse stijl: bochtige paden van flagstones, rhodondendrons en een flinke rozenboog van ca. 10 meter waar je doorheen kon lopen. Opvallend was dat er bijna geen terrassen waren.

Ons werd gevraagd een tuinontwerp te maken met oog voor de woning en het huidige karakter van de tuin. Hierbij moesten we rekening houden met de gezinssamenstelling van de opdrachtgever. Wij hebben een plan gemaakt waarbij we grotendeels gebruik hebben gemaakt van de oude paden structuur. Daarnaast hebben wij een gazon en een groot terras toegevoegd. Veel van aanwezige materialen zijn hergebruikt: de flagstones zijn weer in de paden gebruikt, oude metselstenen zijn in een muurtje verwerkt en waar mogelijk is aanwezige beplanting gecombineerd in het nieuwe beplantingsplan. De buitenkant van de oude tuin is grotendeels gehandhaafd. Hierdoor heeft de tuin een mooie volwassen omlijsting. Een oude tuin in een nieuw jasje. Een prachtig voorbeeld van een geslaagde renovatie.