Tuinaanleg Oosterbeek

Als u een mooi ontwerp heeft gemaakt voor de tuin, is het tijd voor de aanleg. Voor een goede tuinaanleg Oosterbeek is het verstandig contact op te nemen met een hoveniersbedrijf. De hoveniers van De Groene Vingers zijn professionals en weten hoe ze op een goede manier uw tuin moeten indelen.

tuinaanleg oosterbeek

Tuinontwerp en tuinaanleg Oosterbeek

De ideale basis voor een goede tuin is een doordacht ontwerp. Zonder zo’n tuinontwerp is het eigenlijk onmogelijk een goede tuin aan te leggen. Ook is het belangrijk dat u een goed beplantingsplan hebt. Daarin staat welke struiken, bomen en (vaste) planten u in de tuin wilt hebben. Als u deze twee zaken op papier hebt staan, kan de hovenier beginnen met de tuinaanleg Oosterbeek.

U kunt alleen het ontwerp van de tuin door een hovenier laten maken, en eventueel het ontwerp voor de beplanting. Als u daar voor kiest, moet u zelf zorgen voor de tuinaanleg in Oosterbeek. Dit kan prima als u zelf groene vingers heeft, of iemand kent die het leuk vindt u te helpen. Als dit niet zo is, doet u er verstandig aan een hoveniersbedrijf in te schakelen. Mensen met specialistische kennis verzorgen dan uw tuinaanleg Oosterbeek. Daarnaast kunnen hoveniers controleren of de bodem geschikt is voor wat u wilt planten. Ook kiezen ze, in samenspraak met u, welke struiken en bomen mooi passen in uw tuin. Indien nodig kunnen zij de bodem van uw grond verbeteren, waardoor planten en struiken meer kans op overleven hebben. En rekening houdend met de seizoenen en bloeitijd delen zij uw tuin zo in dat u altijd een fijne sfeer en uitstraling heeft in uw tuin.

Tuinrenovatie

In sommige gevallen is het ook mogelijk te kiezen voor een renovatie in plaats van een compleet nieuwe tuinaanleg Oosterbeek. Dat kan bijvoorbeeld als u uw borders wilt vervangen voor een gazon, of juist andersom. Wanneer u een renovatie wilt in plaats van een tuinaanleg Oosterbeek, kijkt de hovenier ook naar uw wensen.

Waarom kiest u voor een renovatie? Welke struiken en bomen wilt u behouden? Is er verder nog iets nodig om de tuin naar uw wensen te renoveren? Ook bij een renovatie kan een hovenier een schets maken van het nieuwe tuinontwerp. Bij zo’n tuinaanleg Oosterbeek wordt zoveel mogelijk gewerkt met een combinatie van bestaande en nieuwe bomen en struiken. Hoe meer bestaande beplanting kan blijven staan, hoe beter. Of u nu kiest voor een nieuwe tuinaanleg Oosterbeek of een renovatie van een bestaande tuin, een beplantingsplan moet u altijd maken. Samen met een hovenier kunt u beslissen welke planten u wilt hebben in de nieuwe tuinaanleg in Oosterbeek.

Zorg er altijd voor dat u de bloeitijd goed bespreekt. De hovenier kan u daar goed over adviseren. Bij een goede verdeling beleeft u namelijk het hele jaar door plezier aan uw tuin. Tot slot is het goed om te letten op de hoeveelheid onderhoud die de nieuwe tuinaanleg Oosterbeek van u vraagt. Kunt u dit zelf of heeft u een professional nodig om de tuin bij te houden? Als u twijfelt of u het onderhoud zelf kunt doen, overleg dan altijd vrijblijvend met uw hovenier.

Kortom, als u nadenkt over een nieuwe tuinaanleg Oosterbeek, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder, of voorzien u vrijblijvend van advies: