Vaste planten Arnhem

Veel van onze klanten willen een onderhoudsarme tuin. Ideaal voor wie weinig tijd heeft, of misschien niet beschikt over ‘groene vingers’. Het onderhouden van een tuin is nu eenmaal een aardige klus en daarbij komt ook nog kijken dat u enige professionele kennis in huis dient te hebben. Zo’n onderhoudsarme tuin moet dan natuurlijk niet saai zijn; de mensen willen een tuin vol kleur met mooie details, die vlinders en andere dieren aantrekt zodat u zich in een stukje puur natuur begeeft als u eenmaal in uw tuin bent. In dat geval is de aanleg van vaste planten in uw tuin in Arnhem een goede keuze. Dat is immers een beplantingsmethode die ideaal is voor bedrijfstuinen, plantsoenen en tuinen van particulieren.

Vaste planten zijn geschikt om uw border in Arnhem in volle bloei te zetten. Bepaalde soorten vaste planten hebben een tweede bloeiperiode. Sommige hebben een snoeibeurt nodig, zodat ze door hun bloei een tweede leven krijgen. Andere types moeten in de herfst, als de bloei is afgelopen, worden afgeknipt omdat ze anders dor worden. De steviger soorten vaste planten kunnen bij (vries)kou in Arnhem mooi decoratief zijn als er sneeuw of ijzel ligt.

vaste planten arnhem

Wat zijn vaste planten?

Onder ‘vaste planten’ wordt verstaan de kruidachtige (niet-houtige), overblijvende zaadplanten, die vaker tijdens de levensduur kunnen bloeien en langer dan twee jaar blijven leven. Sommige vaste planten sterven bovengronds af, maar door het voedsel in het bolgewas, het knolgewas of de wortel kunnen ze in de lente toch weer uitlopen. Er zijn twee soorten: de geofyten (kunnen overwinteren op ondergrondse bollen of knollen) en de hemicryptofyten, die ondergrondse knoppen aanleggen. Ook zijn er diverse soorten vaste planten die bovengronds niet afsterven, zoals vele grassen. Vaste planten in tuinen in Arnhem prikkelen de zintuigen, verbeteren het stadsklimaat, zijn onderhoudsvriendelijk en aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere dieren.

Vaste planten hebben hun populariteit in Arnhem te danken aan enkele voordelen die ze bezitten. Zo hebben ze een kleurige uitstraling en komen ze elke lente weer opbloeien. Door de ‘meerdere levens’ hebt u er jarenlang plezier van. Ook hebben vaste planten voor iedereen in Arnhem lage beheerskosten, waardoor u weet dat uw tuin u geen vermogen gaat kosten. Let wel: de beplanting met vaste planten lijkt bewerkelijker en aanmerkelijk prijziger dan een beplanting met bijvoorbeeld heesters. Toch zijn vaste planten al binnen enkele jaren voordeliger, met name door de lage onderhoudskosten.

Bij de aanplant van vaste planten is het zaak om ze te plaatsen in de juiste grondsoort in Arnhem . Hoeveel zon er op de locatie valt en de mate van vocht in de bodem zijn van belang. Als met deze zaken rekening wordt gehouden dan zal er een probleemloze beplanting ontstaan die het zeker tien jaar moet kunnen volhouden.

Ons bedrijf

De Groene Vingers is al twintig jaar actief in Arnhem en omstreken. Met het bieden van kwaliteit en een persoonlijke aanpak lukt het De Groene Vingers om zich te onderscheiden van andere hoveniersbedrijven. Een goede communicatie is hierbij ook onontbeerlijk. Wij hebben een vakkundig en hecht team, zij bepalen de sfeer en de kwaliteit en stralen dat ook uit naar buiten. Verder zijn wij specialist in vaste planten in de regio Arnhem. Voor vragen of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact met ons opnemen.