Vaste planten Velp

Veel mensen willen een onderhoudsarme tuin. Ideaal als u weinig tijd heeft, of misschien niet het geluk hebt over ‘groene vingers’ te beschikken. Het onderhouden van een tuin is immers een aardige klus, waar ook nog enige professionele kennis voor benodigd is. Zo’n onderhoudsarme tuin mag van de klant natuurlijk niet saai zijn; de mensen willen een tuin vol kleur en met mooie details, die vlinders en andere dieren aantrekt, waardoor u zich in een stukje puur natuur waant. In dat geval zijn vaste planten in uw tuin in Velp een goede keuze. Dat is namelijk een beplantingsmethode die zeer geschikt is voor bedrijfstuinen, plantsoenen en tuinen van particulieren.

Vaste planten zijn bij uitstek geschikt om uw border in Velp in een prachtige bloei te zetten. Bepaalde soorten vaste planten hebben een tweede bloeiperiode. Sommige types hebben een snoeibeurt nodig, waardoor ze door hun bloei een tweede leven krijgen. Andere soorten kunnen in de herfst, als de bloei is afgelopen, worden afgeknipt omdat ze anders dor worden. De wat steviger soorten vaste planten kunnen in de winter in Velp mooi decoratief zijn als er sneeuw of ijzel ligt.

vaste planten velp

Wat zijn vaste planten?

Onder ‘vaste planten’ verstaan we de kruidachtige (niet-houtige), overblijvende zaadplanten, die tijdens de levensduur vaker dan één keer kunnen bloeien en langer dan 2 jaar blijven leven. Sommige vaste planten sterven bovengronds af, maar door het voedsel in het bol- of knolgewas of de wortel kunnen ze in de lente alsnog uitlopen. Er bestaan twee soorten: de geofyten (deze kunnen overwinteren op ondergrondse bollen of knollen) en de hemicryptofyten, die als eigenschap hebben dat ze ondergrondse knoppen kunnen aanleggen. Ook zijn er meerdere soorten vaste planten die bovengronds niet afsterven, zoals allerlei grassen. Vaste planten in tuinen in Velp prikkelen de zintuigen, zorgen voor een verbetering van het stadsklimaat, zijn onderhoudsvriendelijk en aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere dieren.

Vaste planten hebben hun populariteit in Velp te danken aan bepaalde voordelen die ze bezitten. Zo hebben ze een kleurige uitstraling en kunnen ze telkens in de lente weer opbloeien. Door de ‘meerdere levens’ hebt u er jarenlang plezier van. Een ander pluspunt is dat vaste planten voor iedereen in Velp lage beheerskosten hebben, waardoor u weet dat geen enorme bedragen in uw tuin hoeft te investeren. Hoewel de beplanting met vaste planten bewerkelijker en aanmerkelijk prijziger lijkt dan een beplanting met bijvoorbeeld heesters, zijn vaste planten toch al binnen enkele jaren voordeliger, met name door de lage onderhoudskosten.

Bij de aanplant van vaste planten zijn er drie zaken van belang: ze moeten worden geplaatst in de juiste grondsoort in Velp, de mate van zon die op de locatie valt is van belang en als laatste de mate van vocht in de bodem. Als met deze drie zaken rekening wordt gehouden zal er een probleemloze beplanting ontstaan die het zeker tien jaar moet kunnen volhouden.

Ons bedrijf

De Groene Vingers is al twintig jaar actief in de regio Velp. Met het bieden van kwaliteit en een persoonlijke aanpak lukt het ons bedrijf om zich te onderscheiden van andere hoveniers. Een goede communicatie is hierbij van groot belang. Groene Vingers heeft een vakkundig en hecht team, zij bepalen de sfeer en de kwaliteit en stralen dat ook uit naar buiten. Daarnaast zijn wij specialist in vaste planten in de regio Arnhem. Zoekt u advies of praktische hulp op dit gebied, neemt u dan gerust contact met ons op.