Vaste planten Oosterbeek

Wie wil er nou geen onderhoudsarme tuin? Dat is ideaal als u weinig tijd heeft, of misschien niet over ‘groene vingers’ beschikt. We zullen niet ontkennen dat het onderhouden van een tuin een aardige klus is, waarbij ook nog enige professionele kennis niet weg is. Zo’n onderhoudsarme tuin mag van de klant natuurlijk niet saai zijn; mensen willen een tuin met mooie kleuren en fraaie details, die vlinders en andere dieren aantrekt, waardoor lijkt dat u een stukje puur natuur bij uw huis of onderneming hebt. In dat geval zijn vaste planten in uw tuin in Oosterbeek een goede keuze. Dat is namelijk een beplantingsmethode die uitermate geschikt is voor bedrijfstuinen, plantsoenen en tuinen van particulieren.

Vaste planten zijn een zeer verantwoorde keuze om uw border in Oosterbeek in prachtige bloei te zetten. Sommige types vaste planten hebben een tweede bloeiperiode. Sommige plantentypes moeten worden gesnoeid, waardoor ze door hun bloei een tweede leven krijgen. Andere soorten kunnen in de herfst, na de bloeiperiode, worden afgeknipt omdat ze anders dor zouden worden. De wat steviger vaste planten kunnen in de winter in Oosterbeek mooi decoratief zijn als het heeft gesneeuwd of als er sprake is van ijzel.

vaste planten oosterbeek

Wat zijn nu eigenlijk vaste planten?

Onder ‘vaste planten’ vallen de kruidachtige (niet-houtige), overblijvende zaadplanten, die tijdens de levensduur vaker dan één keer kunnen bloeien en een leefduur van langer dan 2 jaar kunnen hebben. Een deel van de vaste planten sterft bovengronds af, maar door het voedsel in het bol- of knolgewas of de wortel is er de mogelijkheid dat ze in de lente alsnog kunnen uitlopen. Er zijn twee soorten vaste planten: de geofyten (kunnen overwinteren op ondergrondse bollen of knollen) en de hemicryptofyten, die de eigenschap hebben dat ze ondergrondse knoppen kunnen aanleggen. Ook zijn er meerdere soorten vaste planten die bovengronds niet afsterven, zoals allerlei grassen. Vaste planten in tuinen in Oosterbeek prikkelen de zintuigen, leiden tot een beter stadsklimaat en zijn onderhoudsvriendelijk en aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere dieren.

Vaste planten hebben hun populariteit in Oosterbeek onmiskenbaar te danken aan de voordelen die ze hebben. Denk aan de kleurige uitstraling en het gegeven dat ze telkens in de lente weer kunnen opbloeien. Door deze ‘meerdere levens’ hebt u er in lengte van jaren plezier van. Een ander pluspunt is dat vaste planten voor elke tuinliefhebber in Oosterbeek lage beheerskosten hebben, waardoor u niet enorm in uw tuin hoeft te investeren. Hoewel de beplanting met vaste planten bewerkelijker en prijziger lijkt dan een beplanting met bijvoorbeeld heesters, zijn vaste planten toch al binnen enkele jaren voordeliger; dit is toe te schrijven aan de lage onderhoudskosten.

Bij de aanplant van vaste planten in Oosterbeek zijn er drie belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden: ze moeten worden geplant in de juiste grondsoort, de hoeveelheid zon die erop valt moet goed zijn en de mate van vocht in de bodem is van belang. Als deze drie zaken in ogenschouw worden gehouden zal er een probleemloze beplanting ontstaan die het zeker tien jaar kan volhouden.

Over ons bedrijf

De Groene Vingers is al sinds 1995 actief in de regio Oosterbeek. Met het bieden van kwaliteit en een persoonlijke aanpak lukt het ons bedrijf om zich te onderscheiden van de andere aanbieders. Een goede communicatie is één van de zaken die wij erg belangrijk vinden in de bedrijfsvoering. De Groene Vingers heeft een vakkundig en hecht team. Zij bepalen de sfeer en de kwaliteit en stralen dat ook uit naar buiten. Daarnaast zijn wij specialist in vaste planten in de regio rondom Oosterbeek. Heeft u vragen of heeft u advies nodig op dit gebied, neemt u dan gerust contact met ons op.