Tuinaanleg Arnhem

Wanneer u eenmaal een mooi tuinontwerp heeft gemaakt, is het tijd voor de tuinaanleg. Voor tuinaanleg Arnhem kunt u terecht bij hoveniersbedrijf De Groene Vingers. Wij zijn professionals die weten hoe ze een tuin op een goede manier moeten indelen. Een goed doordacht ontwerp is altijd de basis voor een goede tuin. Zonder een tuinontwerp kunt u natuurlijk geen goede tuin aanleggen. Naast het ontwerp is het belangrijk dat u een goed beplantingsplan hebt. Hierin staat opgeschreven welke bomen, struiken en (vaste) planten u in de tuin wilt hebben. Met dit complete pakket kan onze hovenier beginnen met de tuinaanleg in Arnhem.

tuinaanleg arnhem

Tuinontwerp of tuinaanleg Arnhem?

U kunt ervoor kiezen alleen het ontwerp en het eventuele beplantingsplan te laten maken door ons hoveniersbedrijf. In dat geval moet u zelf zorg dragen voor de tuinaanleg Arnhem. Wanneer u groene vingers heeft, of iemand kent die u daarmee wil helpen, is dit geen probleem. Als u echter niet veel verstand hebt van het aanleggen van tuinen, is het misschien handiger om ons hoveniersbedrijf in te schakelen. In dat geval gaan geschoolde vakmensen stap voor stap te werk in uw tuin.

Hierdoor krijgt u een goede tuinaanleg Arnhem. De hoveniers controleren de bodem en kiezen, in samenspraak met u, welke bomen of struiken goed passen in uw tuin. Soms is het nodig de bodem van uw tuin te verbeteren, zodat planten of struiken meer kans op overleven hebben. Ook delen onze hoveniers de tuin zo in dat uw tuin elk seizoen een mooie sfeer en uitstraling heeft.

Tuinrenovatie

In plaats van een tuin opnieuw te laten aanleggen, kunt u er ook voor kiezen om een tuin te renoveren. Dit is bijvoorbeeld handig als u een speelgazon wilt vervangen door een mooie border, of andersom. Als u kiest voor een renovatie in plaats van een nieuwe tuinaanleg in Arnhem, kijkt een hovenier samen met u naar uw wensen. Waarom wilt u de tuin renoveren? Welke bomen of struiken wilt u behouden? Wat is verder nodig om de renovatie zoveel mogelijk naar uw wensen te laten verlopen?

Bij het renoveren van een tuin maakt de hovenier eventueel een schets en een nieuw tuinontwerp. Bij de tuinaanleg Arnhem wordt dus gewerkt met bestaande en nieuwe bomen en planten. Een hovenier zal proberen zo spaarzaam mogelijk om te gaan met de reeds bestaande beplanten. Hoe minder er geruimd moet worden, hoe beter. Als u kiest voor een nieuwe tuinaanleg in Arnhem of een renovatie van de bestaande tuin, ontkomt u niet aan het maken van een beplantingsplan. Samen met de hovenier moet u namelijk kijken welke planten u in uw nieuwe tuinaanleg Arnhem wilt. En, indien van toepassing, welke planten of struiken u wilt verwijderen. Ook is het handig om te letten op de bloeitijd van uw tuininhoud. Een hovenier kan u daar alles over vertellen. Als u dit namelijk goed verdeelt kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin. Het laatste waar u op moet letten bij de tuinaanleg Arnhem is het benodigde onderhoud aan de tuin. Als u het onderhoud zelf wilt doen, moet u zich goed bedenken of u dit ook kunt. Anders komt dit uw tuin niet ten goede. Bij twijfel is het altijd raadzaam het onderhoud (deels) uit handen te geven aan een professional.

Hoe dan ook, neem als u nadenkt over een nieuwe tuinaanleg in Arnhem altijd vrijblijvend contact op met een erkende hovenier: