Tuinontwerpen Arnhem

Doorgaans besteden mensen veel aandacht aan het huis waarin ze wonen. Dat is logisch, want daarin moeten ze zich thuis voelen. In hun tuin moeten de mensen zich even goed thuis voelen, maar die ontsnapt bij velen nog wel eens aan de aandacht. Terwijl een tuin natuurlijk het verlengstuk van ieders huis is. Daarom is het zaak om iets van uw tuin te maken. Voor tuinontwerpen in Arnhem en omstreken bent u bij ons aan het goede adres. Want wie op zoek is naar een kwalitatief goed bedrijf voor tuinontwerpen in Arnhem komt al gauw uit bij De Groene Vingers. Reeds twintig jaar hebben wij ervaring bij de diverse soorten tuinontwerpen in Arnhem die er bestaan, van klassiek tot modern.

Tuinontwerpen Arnhem: Elke tuin een onmiskenbaar eigen signatuur

Wij ontwerpen tuinen die passen bij de eigenaar en zijn leefomgeving, en daarbij zorgen wij voor een vakkundige aanpak. Elke tuin die wij ontwerpen heeft een onmiskenbaar eigen signatuur: verschillend materiaalgebruik, diverse beplanting en sfeervolle terrassen. Want uw wensen zijn leidend voor ons. Bent u een echte tuinier of moet de tuin juist onderhoudsvrij zijn? Wilt u loungen in de tuin, moeten de kinderen heerlijk kunnen ravotten of wilt u deze beide zaken combineren in één tuin? Met al uw wensen en eisen houden wij rekening! Zo kan het zijn dat u op internet al wat mooie foto’s van tuinen hebt gezien, of zelf al aan het schetsen bent geweest. Dit kunnen wij voor alle tuinontwerpen in Arnhem meenemen in het ontwerpproces, dat door onze vakkundige medewerkers voor u wordt gerealiseerd. Want tuinontwerpen is een proces waarbij de nodige professionaliteit vereist is. Een bundeling van kennis, creativiteit, en gevoel voor sfeer en ruimte is benodigd, evenals een levendige voorstelling van het eindresultaat. Een goed uitgedacht ontwerp is de basis voor elke bijzondere tuin.

Tuinontwerpen Arnhem

Waaruit bestaat een tuinontwerp zoal?

We beginnen een traject voor tuinontwerpen in Arnhem altijd met een vrijblijvend eerste gesprek. Hierbij geven wij aan wat het kostenplaatje wordt en maken we een grondige inventarisatie van de wensen, eisen en mogelijkheden die u heeft als klant. Dit gebeurt altijd bij u thuis op locatie, zodat wij gelijk al met een deskundige blik uw specifieke situatie kunnen inschatten. In het vervolgtraject voor tuinontwerpen voor de gehele regio Arnhem leveren we dan een inrichtings- en beplantingsplan, uiteraard aangepast aan zowel uw wensen als de specifieke kenmerken van uw tuin. Als het aan de orde is maken we een bestratingsplan voor bijvoorbeeld een terras of een tuinpad. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is een verlichtingsplan, voor als u in de late uurtjes nog zou willen genieten van uw tuin. In overleg kunnen we extra’s toevoegen, zoals een veranda of vijver.

Het tuinontwerp gebeurt digitaal met het tekenprogramma Vectorworks. Ook is het mogelijk om uw tuin in 3D te presenteren. Hoewel tuinontwerpprogramma’s gratis op internet zijn te vinden adviseren wij u om dit door ons te laten doen. Het ontwerpprogramma waar wij mee werken geeft u een duidelijk en levensecht beeld van hoe uw tuin eruit zal komen te zien.

Naast voor particulieren kunnen wij ook voor bedrijven tuinontwerpen in Arnhem maken. Daarbij houden wij rekening met alle factoren die van belang zijn voor een representatieve bedrijfstuin.

Met een tuinontwerp van De Groene Vingers wordt uw droomtuin werkelijkheid!